HUUHTELUT, PESUT, KUVAUKSET

Viemäri- ja putkistohuollon ammattilainen

Saat meiltä monipuoliset pesu- ja imutyöt nykyaikaisella kalustolla.

Teemme myös viemäreiden kuvaukset ja kuntokartoitukset. Kuntokartoitus antaa kattavan tiedon viemärin kunnosta ja elinkaaresta, ja helpottaa korjaus- tai saneeraustarpeiden arviointia.

Avaamme tukkeutuneet viemärit sekä huuhtelemme ja puhdistamme viemärit tarvittaessa. Tyhjennämme kaikentyyppisiä kaivoja: sadevesikaivot, hiekanerotuskaivot, lokakaivot, öljynerotuskaivot sekä rasvanerotuskaivot.

Viemärin avaus, puhdistus ja huuhtelu

Viemäreiden avaukset ja huuhtelut

Avaamme kaikenlaiset viemärit ja putkistot (esim. jv-viemärit, sadevesi- salaoja ja paineviemärit). Putki voi olla tukossa, tulvia yli kaivosta, toimia huonosti tms.

Toistuvissa ongelmatapauksissa suosittelemme putkiston kuvausta.

Sadevesikaivojen ja -pumppaamoiden tyhjennykset ja pesut

Sakkatilojen tyhjennys hiekasta ym. jätteestä. Sv-kaivojen tyhjennys kannattaa suorittaa säännöllisesti toiminnan varmistamiseksi. Halutessasi saat meiltä säännöllisen tyhjennyksen.

Erilaisten altaiden tyhjennykset ja pesut

Tyhjennämme ja puhdistamme erilaisia teollisuuden altaita, esim. puhdistamot, elintarviketehtaat.

Jäätyneiden putkistojen sulatukset

Jätevesiviemäreiden, salaoja- ja sadevesijärjestelmien sulatukset lämpöisellä paineistetulla vedellä.

Erotinkaivojen tyhjennykset ja pesut

Tyhjennämme rasvan- öljyn- ja hiekanerotinkaivoja, tarvittaessa suoritamme myös erottimien pesun.

Säännöllinen tyhjennys varmistaa erottimien toiminnan.

Halutessasi saat meiltä säännöllisen vuosityhjennyksen.

Putkistokuvaukset

Kuvaus- ja Kuntokartoituspalvelu

Tarjoamme putkistojen kuvaus- ja kuntokartoituspalveluita. Käytössämme on putkistojen kuvausyksikkö ajettavalla kameralla, sekä useita työnnettäviä kameralaitteita. Laajalla kalustolla on mahdollista kuvata lähes kaikenkokoisia putkistoja. Kuvaustulokset tallennetaan sähköiseen muotoon usb-tallenteelle. Asiakkaan on mahdollista saada kuvauksesta raportti ja tallenteet.

Putkistokuvauksesta voivat hyötyä esimerkiksi:

 • Kaupungit, kunnat, teollisuus ja vesilaitokset

  Kaivovälien tutkimuksella selvitämme putkilinjaston, kuntoa yleistä toimivuutta ja ongelmakohtia. Putkistokuvausautomme on varustettu kamerajärjestelmällä ja raportointiohjelmalla. Pisin yhtenäinen kuvausmatka on 200 metriä.
  Ohjelma tuottaa sähköisen tallenteen, kuvausraportin sekä viettokaltevuusprofiilin (yli 200mm putket) kustakin kuvatusta kaivovälistä. Raportit voidaan tallentaa asiakkaan tietojärjestelmän mukaiseen muotoon.

 • Taloyhtiöt

  Tuotamme viemäröinnin kuntotutkimuksia kiinteistöihin, joissa viemäröinnin kunto ja jäljellä oleva käyttöikä on kyseenalainen tai putkistoihin, jotka ovat toistuvasti aiheuttaneet ongelmia. Kuntoraportointi auttaa taloyhtiöitä hahmottamaan putkiston korjaustarpeen suuruuden, ajankohdan ja putkiston mahdolliset ongelmakohdat. Näin saneerauksen suunnittelua ei tarvitse aloittaa “puhtaalta pöydältä”.

 • Rakennusliikkeet

  Uusien, juuri asennettujen viemäreiden kuvaus mahdollistaa järjestelmän mahdollisten asennusvirheiden toteamisen ja korjaamisen ennen rakennus- tai saneerauskohteen luovutusta. Myös tapauksissa, joissa kiinteistön alueelta löydetään tuntemattomia viemäriputkistoja, putkiston suunnat ja sijainnit kyetään paikantamaan ilman rakenteiden ennenaikaista avaamista.

 • Omakotitalot

  Mikäli omakotitalojen jätevesi-, sadevesi-, tai salaojajärjestelmien sijainti tai toimintakunto arveluttaa, voi putkistonkuvauksella selvittää linjaston toimivuutta ja käyttöikää. Suosittelemme kuvaustutkimusta myös tapauksissa, jossa viemäritukokset ovat toistuvia. Kuvauksella pystytään havaitsemaan putkiston mahdollisia vaurioita, notkoja tai rakennevirheitä, sekä arvioimaan putkiston mahdollinen saneeraustarve.

Putkistojen savukoe

Hajuhaittoja kiinteistössä?

Mikäli kiinteistöissä on toistuvasti havaittavissa viemärin hajua, voidaan ongelma selvittää suhteellisen yksinkertaisella savukokeella. Savukokeessa putkistoon tuotetaan kemiallisesti vaaratonta ja hajutonta savua, joka putkistoon levitessään paljastaa mahdolliset putkistovauriot ja hajun lähteet.

Savutuksen avulla voidaan myös selvittää putkistojen tuuletusviemäreiden toiminta.

Savukoe voidaan liittää osaksi putkiston kuvausta ja kuntokartoitusta. Putkiston huuhtelun ja kuvauksen jälkeen ylimääräinen karsta ei ole tukkimassa mahdollisia vuotokohtia, jolloin putkiston tiiviydestä saadaan varmin mahdollinen tulos.

Kalusto

imupaine
imupaine