VIEMÄRIPUTKISTOJEN KUVAUKSET JA SAVUKOKEET AMMATTITAIDOLLA!

Putkistokuvaukset

Kuvaus- ja Kuntokartoituspalvelu

Tarjoamme putkistojen kuvaus- ja kuntokartoituspalveluita. Käytössämme on putkistojen kuvausyksikkö ajettavalla kameralla, sekä useita työnnettäviä kameralaitteita. Laajalla kalustolla on mahdollista kuvata lähes kaikenkokoisia putkistoja. Kuvaustulokset tallennetaan sähköiseen muotoon usb-tallenteelle. Asiakkaan on mahdollista saada kuvauksesta raportti ja tallenteet.

Putkistokuvauksesta voivat hyötyä esimerkiksi:

 • Kaupungit, kunnat, teollisuus ja vesilaitokset

  Kaivovälien tutkimuksella selvitämme putkilinjaston, kuntoa yleistä toimivuutta ja ongelmakohtia. Putkistokuvausautomme on varustettu kamerajärjestelmällä ja raportointiohjelmalla. Pisin yhtenäinen kuvausmatka on 500 metriä.
  Ohjelma tuottaa sähköisen tallenteen, kuvausraportin sekä viettokaltevuusprofiilin (yli 200mm putket) kustakin kuvatusta kaivovälistä. Raportit voidaan tallentaa asiakkaan tietojärjestelmän mukaiseen muotoon.

 • Taloyhtiöt

  Tuotamme viemäröinnin kuntotutkimuksia kiinteistöihin, joissa viemäröinnin kunto ja jäljellä oleva käyttöikä on kyseenalainen tai putkistoihin, jotka ovat toistuvasti aiheuttaneet ongelmia. Kuntoraportointi auttaa taloyhtiöitä hahmottamaan putkiston korjaustarpeen suuruuden, ajankohdan ja putkiston mahdolliset ongelmakohdat. Näin saneerauksen suunnittelua ei tarvitse aloittaa ”puhtaalta pöydältä”.

 • Rakennusliikkeet

  Uusien, juuri asennettujen viemäreiden kuvaus mahdollistaa järjestelmän mahdollisten asennusvirheiden toteamisen ja korjaamisen ennen rakennus- tai saneerauskohteen luovutusta. Myös tapauksissa, joissa kiinteistön alueelta löydetään tuntemattomia viemäriputkistoja, putkiston suunnat ja sijainnit kyetään paikantamaan ilman rakenteiden ennenaikaista avaamista.

 • Omakotitalot

  Mikäli omakotitalojen jätevesi-, sadevesi-, tai salaojajärjestelmien sijainti tai toimintakunto arveluttaa, voi putkistonkuvauksella selvittää linjaston toimivuutta ja käyttöikää. Suosittelemme kuvaustutkimusta myös tapauksissa, jossa viemäritukokset ovat toistuvia. Kuvauksella pystytään havaitsemaan putkiston mahdollisia vaurioita, notkoja tai rakennevirheitä, sekä arvioimaan putkiston mahdollinen saneeraustarve.

KYSY LISÄÄ VIEMÄRIKUVAUKSESTA! SOITA 040 594 5972

Putkistojen savukoe

Hajuhaittoja kiinteistössä?

Mikäli kiinteistöissä on toistuvasti havaittavissa viemärin hajua, voidaan ongelma selvittää suhteellisen yksinkertaisella savukokeella. Savukokeessa putkistoon tuotetaan kemiallisesti vaaratonta ja hajutonta savua, joka putkistoon levitessään paljastaa mahdolliset putkistovauriot ja hajun lähteet.

Savutuksen avulla voidaan myös selvittää putkistojen tuuletusviemäreiden toiminta.

Savukoe voidaan liittää osaksi putkiston kuvausta ja kuntokartoitusta. Putkiston huuhtelun ja kuvauksen jälkeen ylimääräinen karsta ei ole tukkimassa mahdollisia vuotokohtia, jolloin putkiston tiiviydestä saadaan varmin mahdollinen tulos.